Търси
Filters
Close

ХРАНОСМИЛАТЕЛНА СИСТЕМА

Правилната и точна работа на храносмилателната система се определя от няколко фактора и по- точно, хранителния режим към които се придържаме, прием на медикаменти и начин на живот. Повече от 90 % от хората ежедневно страдат от храносмилателни проблеми. И е ясно защо- храним се на крак, пушим, не приемаме достатъчно течности и живеем не в много чиста околна среда. А това води до проблеми със стомаха, черния дроб, жлъчката, лош дъх и отпадналост. Празници, тържества, все приятни поводи, и като такива се отпускаме, искаме да опитаме от всичко, но стомахът ни не е бездънна яма, разкопчаваме последното копче..... но това не е решение. Нашият организъм не успявя да преработи голямото количество храна. Така натоварваме цялата храносмилателна система. Прекомерната употреба на мазнини храни и алкохол, както и медикаменти, води до нарушаване функционирането на черния дроб.

В храносмилателния тракт на човека естествено живеят милиони полезни бактерии, които отговарят за синтезирането на биологично активни вещества и поддържат правилното му функциониране. Червата са „огледало“ на нашето здраве. Ако те не работят добре се нарушава функционирането не само на храносмилателната система, но и на целия организъм като цяло. Усещане за тежест в стомаха, подуване и гадене. Имунитетът отслабва поради намаляне на количеството полезни бактерии, тенът посивява, може да се появи акне, алергии и възпаления. Освен това се влошава усвояването на полезните хранителни вещества, като витамини, минерали и микроелементи. От тук и отпадналост, сънливост, раздразнителност. Задръстените черва влияят на състоянието на косата и процесите на стареене в организма, изглеждаме не добре и се чувстваме некомфортно. А ако се появят и излишни килограми е време да се замислим за здравето на стомашно-чревния тракт. Пробиотиците, наричани също полезни („добри”) бактерии, са смесена култура от живи микроорганизми. Не балансираното хранене, алкохолът, стресът, болестите, употребата на антибиотици нарушават естествения баланс на стомашно-чревната флора. Това е предпоставка за развитие на патогенни микроорганизми, гъбични инфекции и дисбактериоза.
Виж като
Сортирай по
Покажи на страница